Rosenkrone som dengang var eiere av Baroniet anla kjøkkenhagen i 1850 årene.
Kombinasjonen av nytte og prydhage var en gammel tradisjon.
Kombinasjonen av nytte og prydhage var en gammel tradisjon.
Denne sunne måten å dyrke urter, prydvekster og grønnsaker i samme bed
ble benyttet allerede på 1600 tallet .
ble benyttet allerede på 1600 tallet .
Det er en fornøyelse å gå på de gruslagte gangene og nyte
de vakre formene, fargene og ikke minst duftene.
Noen av bedene er gjerdet inne av lave buskbomhekker, andre steder er
buskbommen klippet i kuler.
Det strammer opp inntrykket når bedet inneholder planter med en vilter vekstform.
Innimellom vokser frukttrær.
Og landskapshagen danner igjen den perfekte ramme..
de vakre formene, fargene og ikke minst duftene.
Noen av bedene er gjerdet inne av lave buskbomhekker, andre steder er
buskbommen klippet i kuler.
Det strammer opp inntrykket når bedet inneholder planter med en vilter vekstform.
Innimellom vokser frukttrær.
Og landskapshagen danner igjen den perfekte ramme..
Kongslys, lupiner og rabarbra plantet i rekker etter veksthøyden.
Så enkelt og så virkningfullt.
Rabarbra egner seg virkelig som prydplante...
Kongslysene strekker seg over to meter opp.
Martagonliljer, dill, solsikker, salat, jordskokker,
agurkurt, dill, frukttrærog bærbuskerog ringblomster og jeg vet ikke hva i skjønn forening..
Søte Martagon.
Kongslys gir variasjon i bladverket og høyde til bedet..
Utsyn helt til fjorden og fjellene gjennom de mange hagene.,
Neppe tilfeldig..
Hva heter nå denne ildfulle veksten?
Det har jeg glemt i farten.
Gode forhold og optimalt stell gir akkeleier som er fem ganger større enn mine...
Så begynner vi å bli sultne og
på tide å smake på herlighetene.
Grønnsakene blir nemlig brukt ved spisestedene
i Baroniet.
Hagekafeen og drivhuset var nytt i 2005 og ligger like ved kjøkkenhagen.
Et nydelig sted å nyte sin lunsj under de høye fjell og bøketrærne.
Kortreist lunsj.
Grov hardangerpølse, poteter og grønt fra hagen, ikke dumt.
Hjemmelaget potetlefse med rabarbrasyltetøy var nytt for meg..
Kaffemat som jeg anbefaler alle, nammm.
Om det skulle regne er utsikten upåklagelig.
Bak ruver de to hundre år gamle bøketrær og danner et vakkert grønt tak.
Drivhuset er fylt med kafebord og bugnende pelagoner i terrakottapotter.
Helt nydelig.
Lavendel ser ut til å klare seg mellom høyefjell i Hardananger
Maiden Blush og veksthuset.
Rosene får en omgang hønsegjødsel av dyktige hender.
Så er det på tide og takke for en kjempeflott dag.
Et siste blikk mot Melderskin i dryppvåt bomullsky og Hattebergfossen.
Hei! Dette er et fantastisk vakkert sted. Kjempeflotte bilder.
SvarSlettDer har jeg aldri vært, og jeg skjønner virkelig at jeg har gått glipp av noe. Takk for inspirerende bilder! Anne
Anbefales på det varmeste, bare pass på å reise når rosene blomstrer...Takk for ros av bildene mine..
SlettHelledussen for et sted, spennende at det fins noe så flott her i Norge!! Et supert tips for et besøk. Knallgode bilder!,
SvarSlettTakk Ingvill!
Slett